• Menu
  • Menu

Mooie Duikspots in Maleisië

Maleisië is een land waar je gemakkelijk zelf doorheen kan reizen. In elke stad kan je een busticket regelen voor je volgende bestemming. Dit kan je doen op het busstation, bij touroperators of via de app ‘Catchthatbus’. Naast het vaste land kan je gemakkelijk naar de eilanden afreizen om te duiken. Maleisië geeft je veel mogelijkheden om tempels te bezoeken, de cultuur te proven, het platteland te verkennen, eiland te hoppen en heerlijk te duiken.

#1 Sipadan

Vooral rond het Maleisisch Borneo heb je een aantal duiklocaties die onder de besten van de wereld vallen. Sipadan wordt gezien als de mooieste duikspot van Maleisië. Er zwemmen enorme aantallen vissen die rondom de pilaar zwemmen waaruit het eiland is opgebouwd. Op Sipandan wordt er gewerkt met een vergunning waarbij maximaal 120 mensen per dag mogen duiken rondom het eiland. Het is dus belangrijk op tijd via de duikschool dit te regelen. Een aanrader is Scuba Junkie in Semporna. Zij hebben net als andere operators een uitvalsbasis in Semporna en op het eiland Mabul. Vanuit beide organisaties worden duiken georganiseerd waarbij je op het eiland of aan wal kan verblijven.

#2 Mabul

Mabul is een klein eiland dat bestaat uit ruim 15 resorts en biedt tevens plaats aan de lokale bevolking van ongeveer 2000 zeenomaden (Bejau Laut). Rondom het hele eiland kan je duiken en snorkelen. Op dit eiland kan je gemakkelijk overnachten, al dien je dit vooraf te reserveren. Je wordt opgehaald per boot in de ochtend in Semporna. Op Mabul draait alles om het duiken. De duikgidsen zijn vaak zeer geoefend en kunnen je alle mooie vissen aanwijzen. Tevens zwemmen er zeer grote zeeschildpadden in de zee rond. Temperaturen in het water is het hele jaar door hetzelfde (+/- 30/32 graden Celcius).

#3 Kapalai

Het duiken op Mabul wordt vaak gecombineerd met het duiken op Kapalai. Deze eilanden liggen zeer dicht bij elkaar, maar kennen wel een variëteit aan vissen. Kapalai is eigenlijk een zandbank in plaats van een echt eiland. Het eiland kent slecht 1 resort; Het Sipadan-Kapalai Dive Resort. Dit is een exclusief resort waar duiken centraal staat. Wens je hier wel te duiken, maar reis je met een budget kies dan voor Semporna of Mabul.

Kapalai kent relatieve ondiepe duikspots aanwezig waar je vele verschillende vissen kan ontdekken en zeesterren. Werkelijk de hele grond is bezaaid met zeesterren.

#4 Perhentians

De Perhentians bestaat uit 2 eilanden die tegen elkaar aan liggen; Perhentian Besar (grote eiland) en Perhentian Kecil (klein eiland). Op beide eilanden heb je een aantal mooie plekjes op te overnachten; zo heb je een verscheidenheid aan luxe resort en simpele lodges. De Perhantians zijn tussen maart en oktober te bezoeken, daarbuiten kent het een heftig regenseizoen.

Op de Perhentians kan je eenvoudig zelfstandig het eiland verkennen en zelf het water inlopen om de onderwaterwereld te ontdekken. Wij hebben meerdere malen zelfs kleine haaien gezien. De Perhentians is in vergelijking tot de andere duikspots een stuk goedkoper, dit geldt met name voor Perhentian Kecil waar alle backpackers naar toe trekken. Het is een ideale plek om je PADI te behalen. Rond het eiland zijn vele duikspots waar je kan duiken naar wrakken, mooi koraal kan bewonderen of gewoon langs het rif af kan dalen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
FACEBOOK
Instagram