• Menu
  • Menu

Wat te doen op Penang

Penang is een populaire bestemming onder toeristen in Maleisië. Het ligt in het noord-westen en wordt ook wel de Parel van Oriënt genoemd. Penang is een eilandje dat je gemakkelijk vanuit het vaste land kan bereiken middels een Jetty (pondje). Deze gaat de hele dag door en kost amper iets. Het eiland heeft veel cultuur als natuur.

Georgetown

De meeste toeristen verblijven in Georgetown, het backpackers Whahala van Penang. Ook wij hebben hier een overnachting gevonden en sluiten ons geheel bij de recensies aan. Het is een fantastische plek om te verblijven. Georgetown kent een verscheidenheid aan culture invloeden die je duidelijk terug kunt vinden in de stad. In deze hoofdstad van Penang zie je veel Chinese en Indiase invloeden. Het eten is daardoor ook echt voortreffelijk.

Georgetown oogt minder modern dan alle andere grote steden in Maleisië door de oude koloniale architectuur. Het oude centrum ziet er voornamelijk ook zeer kleurrijk uit. Sinds 2008 staat deze wijk op de UNESCO World Heritage lijst. Wij vonden het hoogtepunt van Georgetown de streetart. Je kan op diverse plaatsen een lijst krijgen waar alle streetart op staat. In eerste instantie lijkt het kaartje heel eenvoudig, maar wil je echt alles zien, moet je ook in de kleine straatjes en hoekjes kijken. Wij hebben hier een ware sport van gemaakt en echt alle streetart gevonden. Het meerendeel van de muurschilderingen zijn gemaakt door de Litouwse kunstenaar Ernest Zacherevic.

Naast het streetart kan je vele tempels bezoeken. De Goddess of Mercy Temple (Chinese)is erg indrukwekkend wanneer alle inwoners binnen aan het zingen zijn in een soort mantra. Echt ongelofelijk mooi en inspirerend om te horen. Vele andere temples als Mahamariamman Temple (Indiase) zijn ook een bezoekje waard.

In de avonden kan je heerlijk eten bij het Red Garden FoodCourt, Chulia street of bij de kleine restaurantjes en eetkraampjes die het centrum rijk is. De foodcourt op Lebuh Leith beschikt over een diversiteit aan invloeden; sushi, vietnamees, indiaas, westers, curries, etc. Wil je jezelf echt verwennen, ga dan naar een verse taart eten bij China House. Tevens is de lunch en het diner zeer goed. Hier betaal wel echter Westerse prijzen voor, maar voor ik zit nog te kwijlen als ik aan die taart terugdenk.

Chew Jetty/ Clan Jetties

Dit is het visserwijkje dat aan de rand van Georgetown ligt dichtbij de jetty. Het is erg toeristisch, maar des al niet te min wel een bezoekje waard. Je wordt beloond met mooie uitzichten, vele souvenirswinkels, authentieke visserhuisjes en de vriendelijke bewoners. Hoewel het op de jetty’s heel schoon lijkt, moet je niet in de zee kijken, want hier is duidelijk veel plastic vervuiling.

Penang Hill

Penang Hill is een berg dat uitkijkt over het veelzijdige Penang. In de verte zie je Georgetown liggen en de zee. Wij zijn op de scooter naar Penang Hill gegaan en daar de trein naar boven genomen. We hebben een wandeling over de berg gemaakt. Wij vonden het jammer dat dit al erg toeristisch is opgezet, maar hebben wel enorm genomen van de uitzichten. Als fanatieke sporters konden we de afdaling niet links laten liggen en met de ondergaande zon zijn we gaan afdalen. Gelukkig, want er staat vaak een enorme rij om met het treintje terug naar beneden te gaan. De tocht naar beneden staat redelijk goed aangegeven, al helpt google maps wel. We zijn blij met onze bergschoenen en komen lekker bezweet beneden aan bij onze scooter. Op de weg naar beneden zijn we diverse apen en een grote slang tegengekomen.

Kek Lok Si Temple

Op dezelfde dag hebben wij de Kek Lok si Temple bezocht met de scooter. Je kan dit ook met de bus (bus 203 of 204) of taxi doen. De entree tot dit grote bouwwerk is gratis. Je kan onderaan starten en geheel op de heuvels lopen waar het hele bouwwerk tegenaan is gebouwd en ondertussen genieten van prachtige uitzichten. De tempel is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Het complex bestaat uit meerdere temples, klokkentorens, gebedzalen en tuinen. In 1833 is begonnen met de bouw van het complex en nog steeds is het niet helemaal gereed.

De tempel lift tegen Penang Hill aan en deze culturele bezichtigingen dus ideaal combineren.

Spice Gardens

De Spice Gardens zijn langs de kust van Penang geleden, ongeveer 40 minuten rijden vanuit het centrum van Georgetown. Op de scooter is deze rit goed te maken. De rit ernaartoe over de wegen langs de kust is ook werkelijk prachtig. Ook kan je in de kleine dorpjes prima stoppen op een hapje te eten. Vroeg in de ochtend zijn we vertrokken naar de Spice Gardens. Heerlijk rustig kwamen we aan en konden we onze wandeling door de tuinen maken. Let wel op dat je je bij de ingang goed insmeert met de gratis anti-muggenspray. In de tuinen leer je veel middels een audiotour over de planten, bloemen en kruiden. De tuinen zijn niet erg groot, maar wij vonden het zeker leerzaam. Aan het einde van het park vind je een groot restaurant en een shop. Tevens bieden ze kookworkshops aan die je vooraf wel moet reserveren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
FACEBOOK
Instagram